Seks år inde i konkurrencen om din opmærksomhed på mobilen, vinder apps. En nylig rapport fra Flurry, der laver verdens mest detaljerede mobilanalyser, viser, at amerikanerne bruger 6 minutter i apps for hvert 1 minut, de bruger på mobilbrowseren.

Apps blev betragtet som en ‘fad’ af nogle, men statistikker viser klart det modsatte

Der har været bredt spekuleret om, hvorvidt forbrugerne ville blive trætte af apps, og at mobilbrowser var fremtiden, men statistikken viser det modsatte.

Det ser ud til, at forbrugere faktisk betragter mobilbrowseren som ”bare en anden app”.. 

Rejseapps er populære

De nye statistikker er i tråd med de generelle tendenser i rejsebranchen, hvor de seneste rapporter viser, at næsten halvdelen af befolkningen har rejseapps på deres telefoner – og 26% har flere end en.

Brand rejseapps og destinationsapps skal sandsynligvis sigte mod at erobre appsegmentet “download, brug, slet”, hvor forbrugeren downloader en app, der specifikt skal bruges i løbet af deres ferie, og de bagefter fjerner den fra forsiden på deres telefon, ligesom de bruger en rejseguide. Det er en tid, hvor rejsende aktivt søger hjælp, og hvor mærker og DMO’er kan spille en positiv rolle.

Alternativt (eller samtidigt) kunne rejsefirmaer sikre, at deres indhold er godt placeret i de apps, der kæmper for det “foretrukne globale rejseapp-marked” såsom Foursquare og TripAdvisor-appen.

Det er tid til at investere i apps

Da forbrugerne sandsynligvis kun downloader et bestemt antal apps, vil investeringen i at komme ind på markedet kun stige. Derfor er det nu et godt tidspunkt at begynde at investere i din apptilstedeværelse, som Lee McCabe, Facebooks rejsechef hos IBT, for nyligt påpegede.

Facebook selv har været blandt de mest aggressive investorer i mobil og ser nu, hvordan investeringerne betaler sig. Mellem Facebook-appen, Instagram og WhatsApp sidder de nu på en stor procentdel af brugen – især sammenlignet med Googles ringe 5% brugere i deres mobile webbrowser.

Tiden brugt på mobil er vokset igen          

Fire dyrebare minutter mere – det er det, den gennemsnitlige amerikaner bruger mere om dagen på sin mobil sammenlignet med sidste år. Det er en stigning på 2,5%.

Den samlede tid brugt på mobil er nu hele 2 timer og 19 minutter om dagen!

Native apps, ikke webapps

Rapporten er et vigtigt bevis for native (indfødte) apps (udviklet i iOS, Android osv., Den software, de faktiske telefoner kører på).

86% af tiden på mobil (amerikanske forbrugere) bruges i native apps. På trods af at webapps (også kaldet HTML5-apps) får stor opmærksomhed, fordi de i deres one-size-fits-all natur er billigere og hurtigere at udvikle. Men ydeevnen følger simpelthen ikke med native apps, hvilket også har fået store virksomheder som Facebook og LinkedIn til at skifte til native apps. Vi kan også lige sige, at de 70 apps udviklet af Triptale også alle er native apps. 

”Det er stadig for tidligt at forudsige, hvilken bane apps vil tage i 2014,” sagde Flurry. ”Men en ting er klart – apps har vundet, og mobilbrowseren tager bagsædet. Nu tilpasser alle virksomheder i verden, inklusive Google, sig til den virkelighed. ”

…. 

– Venture Beat: The mobile web is still losing out to native apps, by more than 6 to 1

Overvejer du en app? Lad os hjælpe! Det kan være hurtigere og billigere, end du tror.


Andrius Bendikas, Head of Account Management